Cykling på Söderåsen
Kartor – Leder – GPX-filer

Här hittar du
Söderåsens bästa cykling!
MTB – Skog & Natur – Grusväg

SCHAKT ALBERT – MTB
1 km från SöderåsenMTB Bike Shop i Billesholm ligger Schakt Albert.
Här finns en anlagd MTB-bana, som drivs av Team Albert.
Ca 5 km fantastisk MTB-cykling med enklare eller svårare valbara spår. Alla får cykla här och man kan swisha ett bidrag, om man vill prova banorna eller rent av gå med i Team Albert och cykla så mycket man vill. Det är 15 km mellan Schakt Albert och Klåveröds MTB leder.

GPX-FILER
Du kan ladda ner GPX-filer här och följa rutten på mobiltelefon. Har du inte använt & navigerat med GPX-fil förut så behöver du hämta en app som haterar dessa filer. En ganska bra gratisapp är Outdooractive. Ladda hem appen, ladda ner GPX-filen, öppna den i appen och välj navigera.

BONNARP, LJUNGBYHED – KLÅVERÖD
Rutt som passerar SöderåsenMTB i Bonnarp. Den går igenom Klåveröds strövområde och ger anslutning till både röd och Blå MTB-led.
[GPX-FIL HÄR]
RÖSTÅNGA 33
Orange sträckning är ordinarie runda som går på grusväg i och runt Nationalparken.
Blå linje är en variant som går igenom Nationalparkens övre del. Här cyklar man på väldigt fina stigar i fantastisk natur. Det finns dock lite oklarheter var man får cykla i Nationalparken. I denna övre del möter man dock sällan någon och man bör givetvis visa stor hänsyn till eventuella vandrare.
[GPX-FIL UTAN BLÅ DEL HÄR]
[GPX-FIL MED BLÅ DEL HÄR]

RÖSTÅNGA 29
Kommer snart !
SÖDERÅSLEDEN
Fantastiska “Söderåsleden” är en cykling på 82 km. Det är en lättcyklad led för alla typer av cyklar. Söderåsleden går nästan bara på grusvägar och är förutom en fin cykelled också en förbindelse mellan Söderåsens platser och orter. Arbete pågår med att få Söderåsleden officiell och skyltad. Leden utvecklas och uppdateras löpande och passerar nu Cykelporten med SöderåsenMTB.

[GPX-FIL HÄR]
RÖSTÅNGARUNDAN
40 km grusväg och lågt trafikerad asfaltväg. I Röstånga finns Mataffär, Café och andra matställen.
Rutten passerar Skäralid med en lite avstickare till Nationalparkens entré.

[GPX-FIL HÄR]
NY! KOMMER SNART!